Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Kycklinggratäng med spenat och tomat
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Måltid
Middag
Portioner
4
Ingredients
600
gram
kycklingfilé
3
msk
smör/kokosfett
salt
peppar
3
dl
grädde
3
msk
tomatpuré
1
tsk
sambal oelek
3
msk
mild ajvar
70
gram
babyspenat - färsk
150
gram
cocktailtomater
Instructions
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek kycklingen runt om i smör eller kokosfett, kryddad med salt och peppar.
Rör ihop grädde, tomatpuré, sambal oelek och ajvar.
Lägg spenat i en ugnssäker form som du även smörar.
Lägg sedan kycklingfilé ovanpå spenaten.
Dela tomaterna och fördela de över kycklingen.
Häll över gräddblandningen och gratinera i ugnen i ca 30 minuter
Servera med blomkål eller broccoli.