Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Kycklinggratäng med soltorkade tomater
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Måltid
Middag
Portioner
4
Ingredients
ca 600 gram kycklingfilé
ca 200 gram kantareller
200
gram
spenat
färsk
1
rödlök
3
dl
grädde
10
st soltorkade tomater
1
burk ekologiska oliver
gröna och svarta
ca 5 skivor bacon
smör/kokosfett
salt
peppar
riven ost
persilja
Instructions
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg spenaten i en ugnssäker form
Strimla kycklingen i mindre bitar och bryn den i smör/kokosfett, Salt och peppar på kycklingbitarna.
Lägg över de sedan på spenaten
Hacka ner kantarellerna i mindre bitar och stek de i smör, häll sedan över de på kycklingen
Hacka ner även baconet och stek de, häll sedan över de på kycklingen.
Klipp ner de soltorkade tomaterna i mindre bitar och strö över kycklingen
Även oliverna häller du över kycklingen
Avsluta med att blanda samman grädden, hackad rödlök, riven ost och frusen persilja. Häll över kycklingen. Avsluta med lite mer riven ost.
Grädda sedan i ugnen ca 20-25 minuter