Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Köttfärslimpa fylld med mozzarella och salami
Pernilla Lantz
Alltså magiskt god!
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid
Middag
Kök
Sverige
Portioner
4
Kalorier
1
kcal
Utrustning
Ugnssäker form
Ingredienser
1
kg
Nötfärs
1
förpackning
Mozzarella
1
st
Gul lök
3
msk
Kalvfond
80
gram
Salami
5
st
Soltorkade tomatskivor
En skvätt soja
Salt, peppar
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 180 grader.
Ta fram en bunke och finriv den gula löken och därefter tillsätter du nötfärsen, en skvätt soja, salt och peppar.
Ta fram en skärbräda så att du kan grovhacka mozzarellan, salamin och soltorkade tomaterna. Blanda samman i en skål.
Ta fram folie och lägg en stor bit på din bänk.
Ta fram din bunke med nötfärsen och platta ut nötfärsen på foliet. En rektangel typ.
Ta fram din skål med fyllning av mozzarella, salami och soltorkade tomater och lägg ovanpå nötfärsen fast bara till hälften.
Därefter rullar du ihop den med hjälp av foliet. Tänk på att nypa ihop den på sidorna och ovanpå så att den håller ihop.
Lägg över köttfärslimpan på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
In i ugnen i ca 30-45 minuter beroende på din ugn. Jag körde i ca 40 minuter
Undertiden som köttfärslimpan är i ugnen gör du ordning en brunsås och kanske smörsteker blomkålsris eller önskat tillbehör.