Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Het lammgryta med blomkålsris
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Måltid
Middag
Portioner
6
Ingredienser
800
gram
urbenad lammstek eller bog
1
st
Gul lök
3
st
Vitlöksklyftor
500
gram
Stjälkselleri
50
gram
Smör
2-3
msk
Tomatpuré
1
msk
Vinäger
1
msk
Salt
2
msk
Curry
1
tsk
Sambal Oelek
3
dl
Créme Fraiche
Färsk Persilja
1
st
Blomkålshuvud
Instruktioner
Skär köttet i grytbitar.
Hacka löken och vitlöken fint samt skiva sellerin.
Lägg ner allt i pottan och tillsätt kryddorna och rör runt.
Ställ nu in tiden på 6 timmar på låg temperatur.
När det är 30 minuter kvar tillsätter du créme fraiche och rör runt. På med locket och låt vara tills tiden gott ut.
Under de sista 30 minuterna river du blomkålen och smörsteker de i en stekpanna. Tillsätt salt och peppar.
Vincent åt ris till sin mat.