1kgFinmalen färs av valfri sortjag blandar lika delar nöt- och lammfärs
1stGul lökkan bytas ut mot 2 msk lökpulver
1mskMald kumminpulverinte spiskummin, hittar du inte mald kummin kan du istället ha i sju kryddor
1mskVitlökspulver
2mskPaprikapulver
2mskOregano
1mskSvartpepparhalvera mängden om du inte vill ha hetta i köttet
1mskÖrtsalt/vegeta/allkrydda/saltvälj en av sorterna
Instructions
Sätt ugnen på 100 grader
Blanda samman alla kryddort. Riv löken ifall du använder färsk och krama ur all vätska.
Häll det över färsen och blanda samman väl
Forma färsen till en avlång rulle och lägg i en stor plastfolie och täck rullen. Det blir lättare att forma rullen såhär. Rulla runt den, banka den försiktig på bordet för att få bort alla luftbubblor.
Ställ sedan i kylen i ca 15 minuter.
Ta ut rullen och försiktigt ta bort plasten från köttet. Rulla in rullen i två lager med folie, rulla änderna och vik dem nådåt så överflödigt fett kan rinna ur.
Lägg på ett ugnsgaller på en plåt och ställ in den i ugnen. Glöm ej flikarna nedåt.
Baka mitt i ugnen i 3 timmar.
Stäng av värmen och låt köttet vila i ca 30 min.
Ta ut och öppna upp foliet en bit, släpp ut ånga och låt svalna. Linda om köttet i folie och låt kallna helt, gärna i kylen några timmar eller över natten.
Skär ut tunna remsor med en vass kökskniv. Köttet kan vara lite rosa i mitten, det är ok för att skivorna ska stekas några minuter innan servering i olja.
Skivorna kan frysas in och håller sig bra i 3 månader, behövs inte tinas upp innan de steks. Bara släng ner den rakt i en het stekpanna med olja och fräs några minuter