Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Gratinerad Auberginer
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Måltid
Tillbehör
Portioner
4
Ingredients
2
auberginer
1
dl
olivolja
salt
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
400
gram
kantareller eller annan svamp
1
dl
finhackad bladpersilja
200
gram
riven lagrad ost
Instructions
Dela auberginen på längden.
Pensla snittytan med olivolja. Gör några hål med en gaffel.
Lägg halvorna i en ugnsform och stek de i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
Låt halvorna svalna och gröp ur innehållet.
Skär aubergine köttet i tärningar och stek det med olivolja, salt
Hacka löken, häll ner det och pressa ner vitöken i aubergine köttet och rör runt.
Salt och peppra lite.
Dela kantarellerna och lägg även de ner i röran, blanda väl.
Häll över röran sedan i en bunke, blanda ner persiljan och osten.
Lägg aubergineskalen i en smord ugnsform, fördela röran i skalen.
Grädda sedan i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter
Strö över lite persilja och servera med en sallad, kanske tomatsallad.