Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Fisksoppa med lax och pilgrimsmusslor, Crock-Pot
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Måltid
Middag
Ingredienser
2
dl
Vitt vin
3
msk
Fiskfond
5
dl
Vatten
8
st
Pilgrimsmusslor
800
gram
Lax utan skinn
5
dl
Grädde
1
st
Fänkål
2
st
Morötter
1
förpackning
Salladslök
300
gram
Rotselleri
2
st
Lagerblad
Salt, peppar, dill
Instruktioner
Finhacka alla grönsaker och lägg ner i Crock-Poten
Tillsätt vattnet, fiskfond, vitt vin, lagerblad, salt och peppar
Ställ in Crock-Pot på 4 timmar, låg temperatur.
Dela laxen i mindre bitar, ca 2 x 2 cm.
När det är 30 minuter kvar på tiden så lägger du ner laxen i pottan och rör runt. Tillsätt även grädden och dillen.
Dela pilgrimsmusslorna till hälften och när det är 5 minuter kvar lägger du även ner dessa i pottan.
Smaka av med salt och peppar.
Till detta serverar du även lite aioli.