Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Broccoli- och Ruccolasoppa
Pernilla Lantz
Såå himla gott, perfekt som förrätt eller huvudrätt. Älskar verkligen denna soppa!
5
from 1 vote
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
15
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid
Middag
Kök
Sverige
Portioner
4
Kalorier
1
kcal
Utrustning
Stekpanna
Kastrull
Ingredienser
1
st
Gul lök
500
gram
Broccoli
70
gram
Rucola
5
dl
Vatten
Salt, Peppar
1
burk
Créme fraiche
Några kvistar Basilika
1
paket
Bacon
Olivolja
Parmesanost
Instruktioner
Börja med att grovhacka löken och broccolin.
Smörstek de i en stekpanna några minuter, häll sedan ner rucolan så att den blir mjuk.
Häll över till en kastrull och tillsätt vatten och låt koka en stund.
Ta bort kastrullen från plattan och häll ner créme fraiche och mixa soppan slät med en stavmixer.
Smaka av med salt och peppar.
Servera tillsammans med lite olivolja som du ringlar ovanpå soppan och riv även ner lite parmesanost och strössla lite bacon över.