Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Älgskavsgryta
Pernilla Lantz
Älg är så himla gott och även detta :-)
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
5
minuter
minuter
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Total tid
35
minuter
minuter
Måltid
Middag
Kök
Sverige
Portioner
4
Kalorier
1
kcal
Utrustning
Kastrull
Stekpanna
Ingredients
500
gram
Älgskav
5-6
dl
Grädde
200
gram
Färskost
Använder jag för att tjocka såsen med.
Salt, peppar
2-3
msk
Kalvfond
En skvätt soja (glutenfri)
Instructions
Jag började med såsen, gjorde den i en stor gryta.
Blandade samman allt och lät färskosten smälta ner i gräddsåsen.
Därefter smörstekte jag älgskaven i rikligt med smör och hade på salt och peppar.
Häll sedan ner älgskaven i gräddsåsen och låt stå och små puttra i ca 20-30 minuter så att allt får gotta till sig.
Servera tillsammans med blomkålsris eller blomkålsmos.
Smaklig måltid!