Ugnspannkaka med bacon eller bär
Det bästa jag visste när jag var lite var just ugnpannkaka, fast då gjord på vitt mjöl. Denna gången gjorde jag det på keso och ägg, recept inspirerad från Åse, 56klio.se.
Jag valde att inte ha bacon i ugnpannkakan utan stekte det vid sidan om, valde även att tina lite mango och jordgubbar. Min tanke var att Vincent även skulle smaka men fick blankt nej. Men jag kan säga att hade han vågat smaka så hade han älskat det. Kanske nästa gång, han fick vanliga pannkakor istället.
I receptet skulle man även ha riven ost men det valde jag att hoppa över. Blev ändå rätt mycket ostsmak som det var. Men ändå väldigt lik i smak och konsistens. Har du inte provet tycker jag helt klart att du ska testa. Nästa gång blir det att göra det i långpanna istället för ugnsform och man behövde inte ha bakplåtspapper i botten som jag hade. Sista jag testade ett recept så fastnade allt i botten så nu tog jag det säkra före det osäkra.
Ugnspannkaka
Pernilla LantzEquipment
- Skål
- Ugnssäker form
Ingredients
- 4 st ägg
- 500 gram keso
- 1,5 msk fiberhusk
- salt
- 1 paket bacon alt bär
Instructions
- Sätt ugnen på 225 grader
- Mixa samman ägg, keso och fiberhusk med en stavmixer så att det blir en slät smet.
- Vill du ha bacon i din ugnpannkaka, klipper du ner bacon i en ugnsplåten och steker de lätt i ugnen innan du häller över smeten.
- Grädda i ca 20 minuter eller tills den fått en gyllene färg.