Tomatsoppa med chili
26 januari 2017
Under hösten och vintern är det så gott med en värmande tomatsoppa, man blir varm genom hela kroppen. Just tomatsoppa är en utav mina favoriter, speciellt med lite chili i. Har alltid två burkar krossade tomater hemma.
I måndags när jag kom hem från mitt jobb, lite smått frusen. Trött efter alla mässdagar, små hängig så kände jag inte för att göra något annat än just tomatsoppa. Enkelt och jättegott 🙂
I stora drag så steker man hackad gullök med lite vitlök och paprika, med lite olivolja. Häller sedan ner de krossade tomaterna och åter allt stå och småputtra en stund. Glöm inte chili, så det hettar lite. Vill man kan man även lägga ner lite keso när man serverar soppan, dvs om man vill få den lite mer matig. Servera Frö-knäcke eller kesobröd som tillbehör.
Tomatsoppa
Pernilla LantzEn värmande tomatsoppa!
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course Lunch, Middag
Cuisine Sverige
Servings 4
Calories 1 kcal
Equipment
- Kastrull
Ingredients
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- olivolja
- 2 burkar á 500 g krossade tomater
- 1 dl tomatpuré
- 1 röd paprika
- vatten – tom burk krossade tomater som du fyller med vatten
- salt, peppar, chili
Instructions
- Finhacka löken, paprikan och pressade vitlöken i en kastrull.
- Häll även i en skvätt olivolja och stek tills de mjuknar
- Häll sedan över krossade tomater, tomatpuré och fyll en tomburk med vatten och häll i.
- Smaka av med salt, peppar och chiliLåt småputtra i ca 20 minuter innan du mixar samman allt till en slätsoppa
- Du kan servera keso, aioli, stekt halloumi som krutonger, som ett tillbehör om man vill få soppan mer matig.
Keyword Soppa
Du kommer att bli både varm och mätt!
Föregående
Utveckling
Nyare