Tjocka Plättar
19 november 2019
Under förra veckan när jag gjorde en längre fasta gjorde jag Tjocka Plättar åt Anders och Vincent. Recept kommer från Fanny, Lesscarbs, kokbok Matäventyret.
Det var Vincent som hade planerat middagen och givetvis fick jag tummen upp av honom. De var goda tyckte han men lite torra så nästa gång bestämde vi oss att göra de lite tunnare. Tummen upp åt mig, för att han åt de i huvudtaget. Yay!!
Tänk vad ett samtal kan generera, att han vågar smaka nya smaker. Så himla kul! Tack Matilda för att du gav mig tipset om familjemöte.
Tjocka Plättar
Ett recept från Fanny, Lesscarbs kokbok Matäventyret.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Course Lunch, Middag
Ingredients
- 6 st Ägg
- 5 dl Kokosmjölk
- 4 dl Pofiber
- 1 dl Kokosmjöl
- 1 msk Fiberhusk
- 2 tsk Bakpulver
- 2 tsk Salt
Smör eller kokosfett att steka i
Instructions
- Knäck äggen och vispa dem med kokosmjölken
- Tillsätt resten av ingredienserna. Smeten ska bli tjock
- Värm rikligt med kokosfett eller smör i en panna. Låt inte pannan bli för het.
- Forma bollar av smeten med en sked och tryck ut dem till plättar i pannan.
- Sänk värmen, ca 4 minuter på varje sida.
- Glöm inte att fylla på med fett, för de suger rätt mycket.
- Servera tillsammans med bär och vispad grädde eller kokosgrädde
Keyword Plättar
Föregående