Tacogratäng med sallad
9 oktober 2013
Detta recept har jag norpat från 56kilo.se, den är såå god.
Börja med att sätta ugnen på 200 grader, tänk på att pajdegen ska vila ca 30 min i kylskåpet så börja med att göra denna.
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
40 gram smör
1 ägg
- Mixa mandelmjöl med sesamfrön i en blender/mixer. Blanda ner övriga ingredienser och kör till en deg.
- Låt vila i kylskåp 30 min
- Tryck ut degen i en ugnsform, nagga botten med en gaffel och grädda skalet i ca 8 min. Passa så att det inte blir bränt. Ta ut ugnsformen.
Tacofärsen
600 gram nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tacokrydda
1 dl vatten
2 tomater
jalapenos
smör att steka i
salt
Oströra
3 dl lagrad ost
3 dl creme fraiche
- Höj ugnen till 255 grader
- Fin hacka löken och stek den tillsammans med nötfärsen i lite smör.
- Blanda ner tacokryddan och vatten och låt stå och småputtra i ca 5 min. Smaka av med salt.
- Fyll sedan pajskalet med nötfärsen och skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med jalapenos.
- Blanda samman oströran och häll den över pajformen. Toppa med lite tacokrydda eller paprika krydda.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 min och servera med en god sallad och guacamole
Smaklig måltid!
En kommentar
Pingback: