Stekt torsk med saffranssås och blomkålsris.

Hej
idag har jag och Vincent varit på Barnsjukhuset nästan hela förmiddagen. Vi träffade vår doktor Sverker, han tog en massa prover som vanligt. Kisse prov, blodprov, längd, vikt och blodtrycket.
Alla värden som de fick svar på idag var jätte bra. Ännu en gång är alla världen bra, vilket är såå skönt.

 

Det känns verkligen som om denna sjukdom äntligen börjar att ge sig. Vi ska planera in biopsi nr 3, för att se hur stor skada som blivit. Jag hoppas på minimal men man vet aldrig, den dagen den sorgen eller vad säger man. Just nu fokus framåt!

Vi fick även rådet att Vincent skulle ta influensa sprutan, anledningen är då hans sjukdom, njursjuk samt att han äter den medicin som han äter, nedsatt immunförsvar. Kändes som om det var rätt val. Annars är jag lite emot att ta vaccin men men då han äter så pass mycket mediciner känns det rätt.

Till middag idag blev det stekt torsk med saffranssås med blomkålsris. Blomkålsris bara älskar jag just nu, så himla gott och framför allt det går så snabbt. Jag älskar när det går snabbt och är enkelt!

ca 4 portioner

600 g sej eller torsk, tinad
salt & vitpeppar
smör
3 schalottenlökar
1/2 g Saffran
1 dl vatten
2 dl grädde
1-2 msk fiskfond
4 morötter
1 dl hackad purjolök
1 msk hackad gräslök

Lägg fisken på en skärbräda och dela den i mindre bitar. Ha på salt och peppar. Stek försiktigt i en panna med smör i. Skala och hacka löken, lägg även den i pannan och stek tillsammans med fisken. Tillsätt sedan vatten, grädde, fiskfond och saffran. Låt småputtra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Skala och skär morötterna i mindre stavar, hacka purjolöken och även dessa ner i pannan. Låt de bli varma och strö sedan över med hackad gräslök. PS jag glömde det idag när jag gjorde denna rätt, därför ser du inga på bilden 😉

Smaklig måltid 🙂

Jag och Anders tyckte att detta var väldigt gott, men Vincent bara vägrade… kan varit färgen vad vet jag…

Blomkålsriset gjorde jag som vanligt, riv ett helt blomkålshuvud, stek det sedan i rikligt med smör tills blomkålen mjuknar något, ha i salt, peppar och en vitlöksklyfta. Klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.