Stekpannebröd

Alltså att jag inte testat detta tidigare, det är för mig en gåta! 

Stekpannebröd kan man verkligen ha till mycket, tacos, wraps, som vanligt tunnbröd, allt 🙂

Recepet är från Under vårt tak, men de i sin tur har fått det från Ashely, som driver bloggen My Heart Beets.

Just nu kommer jag att göra detta när vi ska på picknick, till stranden eller till resan i bilen. Fyller med det jag vill och linda sedan in de i folie. Perfekt!

Nu när du läser receptet så undrar du säkert vad tapiocastärkelse/mjöl är för något och vart man hittar detta någonstans. Tog mig en stund kan jag säga men nu vet jag! 🙂

Jag köpte det via Bodystore och där heter det Cassava Flour. Man kan även använda den som redning i såser och så men det har jag ännu inte testat.

uppdatering 170605 – detta är ett Paleo-bröd som jag äter ibland när vi äter tacos eller när jag är på resa och behöver en snabb lunch i bilen.

Innehåll: Cassavamjöl

Ca 340 kcal/100 g
94% kolhydrater
4,1% fett
1,9% protein

STEKPANNEBRÖD, 4 st

5 from 1 vote
Måltid Bröd

Ingredienser
  

  • 240 ml kokosmjölk/vanlig rödmjölk
  • 120 ml tapiocastärkelse/-mjöl
  • 120 ml mandelmjöl
  • 1 krm finkornigt himalayasalt/havssalt

Instruktioner
 

  • Mät upp och vispa samman kokosmjölk/vanlig mjölk, tapiocastärkelse/-mjöl, mandelmjöl och salt i en bunke
  • Stek i en torr stekpanna, ca 1 dl smet, på medelvärme.
  • Du kan vända på brödet flera gånger tills du är nöjd med färgen. Jag körde nog 3 minuter på varje sida.

6 kommentarer

  • Petra

    Hej Pernilla. Jag gillar också stekpannebröd, men undrar om man kan byta ut tapioca stärkelsen mot något annat? Gillar inte att det är såna knölar, liksom!

    • Pernilla

      Hej Petra, vet inte vad man kan byta ut det till. Men hur får du knölar? Mina blir nämligen platta och fina. Torra produkterna först och sen vätskan, vispa slät. //Pernilla

    • Helene

      Hej Petra, vet inte om jag missuppfattat, men det låter som du använt sådana tapoicakulor? Isåfall förstår jag om du inte gillar det. Det måste vara ett mjöl. Ber om ursäkt om jag förstått fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.