Sommarmat

Äntligen känns det som om sommaren är på väg. Så himla skönt eller hur?

Under de varma sommardagarna känner jag inte för att äta stora luncher eller varm mat utan önskar hellre en sallad. Det bästa med sallad att det är så himla gott, enkelt och man kan variera den i oändlighet.

Oftast har jag spenat som bas i salladen med tomat, gurka och fetaost eller mozzarella. Men därefter varierar jag stort, så som jag gjorde i helgen. Då gjorde jag sallad på lufttorkad skinka och glutenfri rostad lök, så himla gott. En perfekt lunch!

Glutenfri rostad lök innehåller väldigt mycket kolhydrat, så över dosera inte. Jag hade det enbart som lite smaksättare till salladen.

Annars väljer jag kyckling, varmrökt lax eller skinka/ost till min sallad. Granatäpplekärnor, avokado och nötter som smaksättare. Ibland väljer jag olivolja som dressing eller så gör jag en egen dressing med lite kryddor och créme fraiche.

Vad har du i din sallad? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.