Brysselkålsgratäng

Skinkschnitzel med brysselkålsgratäng

Idag tänkte jag dela med mig utav ett recept jag gjorde tidigare nämligen Skinkschnitzel med bryssekålsgratäng.

Något med brysselkål kan inte gå fel eller hur? själv älskar jag brysselkål. Visste ni att man även kallar brysselkål för rosenkål. Söt va!

Brysselkålsgratäng

Brysselkålsgratäng

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course Middag, Tillbehör
Servings 4

Ingredients
  

  • 1 kg Brysselkål
  • 3 st Ägg
  • 2 dl Grädde
  • 1 dl Mjölk
  • 2 msk Dijonsenap
  • 2 dl Riven ost
  • Salt, peppar och Timjan

Instructions
 

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Börja med att skära bort roten på brysselkålen och dela de till hälften.
  • Lägg de i en ugnssäker form
  • Blanda samman ägg, grädde, mjölk, dijonsenap, salt och peppar.
  • Häll detta över brysselkålen, toppa med ost och lite timjan.
  • Grädda i ugnen i ca 30 minter.
  • Servera som tillbehör till som vi gjorde Skinkschnitzel eller en bit kött/kyckling.
Brunsås
Till recept

Tanken var att jag skulle ha en champinjonsås till allt detta men eftersom Vincent inte äter svamp fick jag steka den vid sidan om och sedan göra en vanlig brunsås. Funka klockrent och Vincent åt som bara den, fast han hade potatis till sin skinkschnitzel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.