Skinkschnitzel med brysselkålsgratäng
28 augusti 2018
Idag tänkte jag dela med mig utav ett recept jag gjorde tidigare nämligen Skinkschnitzel med bryssekålsgratäng.
Något med brysselkål kan inte gå fel eller hur? själv älskar jag brysselkål. Visste ni att man även kallar brysselkål för rosenkål. Söt va!
Brysselkålsgratäng
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 40 minutes mins
Course Middag, Tillbehör
Servings 4
Ingredients
- 1 kg Brysselkål
- 3 st Ägg
- 2 dl Grädde
- 1 dl Mjölk
- 2 msk Dijonsenap
- 2 dl Riven ost
- Salt, peppar och Timjan
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Börja med att skära bort roten på brysselkålen och dela de till hälften.
- Lägg de i en ugnssäker form
- Blanda samman ägg, grädde, mjölk, dijonsenap, salt och peppar.
- Häll detta över brysselkålen, toppa med ost och lite timjan.
- Grädda i ugnen i ca 30 minter.
- Servera som tillbehör till som vi gjorde Skinkschnitzel eller en bit kött/kyckling.
Brunsås
Till recept
Tanken var att jag skulle ha en champinjonsås till allt detta men eftersom Vincent inte äter svamp fick jag steka den vid sidan om och sedan göra en vanlig brunsås. Funka klockrent och Vincent åt som bara den, fast han hade potatis till sin skinkschnitzel.
Föregående