Skinkgratäng
8 november 2016
Förra veckan som testade jag att göra en gratäng med broccoli, hade nämligen 2 st i kylskåpet som började bli lite mjuka.
Blev lite som en kylskåpsrensning. Fanns även lite skinka som närmade sig bäst föredatum, perfekt bara att köra igång!
Skinkgratäng
Course Middag
Servings 4
Ingredients
- 1 gul lök
- 2 st broccoli
- 2 dl créme fraiche
- 200 gram rökt skinka
- 2 dl riven ost
- 2 msk tomatpuré
- salt , peppar och persilja
Instructions
- sätt ugnen på 200 grader
- dela broccoli och koka den lätt i saltatvatten
- hacka och smörstek den gula löken tills den mjuknar
- blanda ner tomatpuré, salt, peppar, persilja och créme fraiche, låt det koka upp.
- häll av vattnet på den koka broccolin, låt ånga av lite
- lägg över i en ugnssäker form, häll över skinkblandningen över broccolin och toppa med den rivna osten.
- grädda i ugnen tills osten smälter, ca 10 minuter
Föregående
Team Lindome Gym & Hälsa
Nyare