Saknar du tekakor?
Förra veckan testade jag att göra ett brödrecept som Anders, min man hade hittat. Tror att det är ett recept som Jonas Colting hade gjort och lagt ut på sin facebook-sida.
Som du kanske kommer ihåg har jag alltid lite bröd i frysen. Kan vara bra att ha om inte annat frallor i frysen. Jag gör ett bröd recept från Emelie som driver bloggen Under My Umbrella, som hon kallar tokenkelt LCHF Bröd.
Men tänkte att det kan vara kul att testa något nytt, speciellt när Anders kommer med receptet och tycker att vi ska göra det någon gång. Yes, tänker jag, allt finns hemma. Det enda som jag har gjort med receptet är att lägga till 1 tsk brödkrydda eftersom jag tror att det finns risk att det smakar lite ägg. Vill du kan du hoppa över brödkryddan.
Scones tänker jag på när jag äter den första tekakan. Smaken och konsistensen påminner om Scones. Kanske borde döpa om de 🙂
Smakade helt okej, kommer garanterat att göra om de eftersom det gick så fort. Varför inte göra dessa en morgon till frukosten, varma och med mycket smör på. Mums!
Tekakor, LCHF
Ingredients
- 100 gram Smör
- 5 st Ägg
- 1,5 dl Mandelmjöl
- 1 dl Kokosmjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 0,5 tsk Salt
- 1 tsk Brödkrydda
Instructions
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper, ställ sedan åt sidan.
- Smält smöret i en kastrull.
- Vispa äggen fluffigt, tar ca 2-3 minuter med din elvisp.
- Tillsätt sedan smöret tillsammans med äggen.
- Tillsätt sedan resten av ingredienserna.
- Låt nu stå och dra sig i ca 10 minuter
- Klicka sedan ut 6 st tekakor på din plåt. Ca 1 cm höga
- Grädda sedan i 20 minuter i din ugn.
2 kommentarer
Annette Dawson
Hej Pernilla!
Måste testa!
Ska smöret svalna lite så äggen inte skär sig eller ska man ta det direkt från kastrullen? Kram Annette
Pernilla
Hej Annette,
Det tycker jag att du ska göra. Jag lät inte smöret svalna något utan blandade ner allt.
Kram Pernilla