Ryggbiff med kappa
24 mars 2020
I helgen testade Anders att göra ryggbiff med kappa i ugnen. Han hade nämligen blivit bjuden på det några veckor tidigare när han var hos en kollega.
Nu i helgen köpte vi en hel bit ryggbiff med kappa. Vår tanke var att vi skulle ytsteka biten och sedan lägga in den i ugnen på lågtemperatur.
Alltså det blev hur gott som helst! WOW, säger jag bara. Det här måste vi bara göra flera gånger. Själva kappan blev magiskt god, knaprig som bara den.
Vår vän Martin kom över på kvällen och fick även en portion. Fick tummen upp av honom. Martin har diabetes och hade under dagen fått reda på att jag äter, poddar och lever ketogen kost 🙂
Så han hade 100 frågor till mig och ville framför allt få lite inspiration. På 2 veckor har Martin fått ner sitt blodsocker jättemycket, bara genom att lägga om kosten. Efter hans middag hemma hos oss, sjönk hans blodsocker ännu mer. Kul att kunna inspirera MTB vänner
Ryggbiff med Kappa
Pernilla LantzRyggbiff blir så mycket godare med kappa pga fettet.
5 from 2 votes
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 2 hours hrs
Total Time 2 hours hrs 5 minutes mins
Course Middag
Cuisine Sverige
Servings 4
Calories 1 kcal
Equipment
- Stekpanna eller grill
Ingredients
- 700 gram Ryggbiff med kappa
- smör
- Salt och Peppar
Tillbehör: smörstekt broccoli eller annat önskemål.
Sås: Beasås eller kryddsmör, smör
Instructions
- Klappa in salt och peppar runt om köttbiten. Speciellt kappan – blir gott sedan när du ska äta den.
- Ställ in ugnen på 90 grader
- Ytstek med rikligt med smör ryggbiffen, på undersidan och kappan sidan – het panna
- Sätt i en ugnstermometer så att du kan se när innertemperaturen kommer upp till 70-74 grader. Så är den klar.
- Paketera in den i lite folie så att den får vila en stund.
- Unders tiden smörsteker du broccoli eller fixar till önskat tillbehör.
- Vi serverade broccoli med en stor klick smör. Sallad, fetaost och tomat.
Keyword Kött
Föregående
6 kommentarer
Elisabeth
Enkelt recept att följa. Blev jättegott,
Pernilla
Va roligt att höra!
Ann-Britt Berglund
Tiden stämmer inte alls! Tyvärr tog jag inte tiden på hur lång tid det tog. Men ca 2,5 timmar.
Var annars jättegott!
Pernilla
Tack snälla för din feedback, jag justerar tiden.
Ha en fin dag!
Tomas
Nä fy tusan, vem äter kappan? Sedan är 70-74 grader alldeles för mycket för nötkött. Har biffen uppnått 70 grader i mitten, så har den säkert minst 75 grader after att den vilat i folie. Alldeles för mycket. Resultatet blir en torr och tråkig skiva. Men visst, gillar ni det, så är det inte fel har jag fått lära mig.
Pernilla Lantz
Hej Tomas, man väljer helt själv hur man vill göra.
God fortsättning!