Förra veckan bad jag om hjälp när jag skulle skapa min veckomatsedel och fick då tips via Instagram. Det var en tjej som tipsade om pannbiff med bacon. Varför inte tänkte jag!
Jag blandade nötfärs med strimlad bacon, ett ägg, salt och peppar som jag stekte. Blev jättegott och du behöver inte så mycket salt eftersom bacon i sig är salt.
Valde att smörsteka lite vitkål eftersom jag hade ett halvt vitkålshuvud i kylen som började bli trött. Till pannbiffen tänkte jag göra ajvarsås men tyvärr var majonnäsen slut och jag fick inte till en egen. Hällde ut den i slasken. Gav upp! så det blev en klick vanlig ajvar istället. Funkade det också. Har så mycket smör i vitkålen tänkte jag.
Blanda samman nötfärs, salt, peppar, ägg och bacon i en skål/bunke
Blanda väl och forma sedan 8 st biffar som de sedan steker i en stekpanna. Lägg sedan över i en ugnsform och ställ in i ugnen i ca 10 minuter så blir de genomstekta.
Under tiden skär du vitkålen i tunna skivor som du sedan steker i stekpannan med rikligt med smör tills vitkålen mjuknar.
Servera med en grönsalland, ajvarsås eller vad du önskar.Ajvarsås gör du genom att blanda samman Ajvar och Majjo. Enkelt och gott!