
Paleopaj med skinka
7 februari 2017
Pernilla Lantz
Förra veckan testade jag att göra Paleopaj med skinka, dvs utan ost eller mjölkprodukter. Måste nästan erkänna att denna rätt var jag lite skeptisk till, men måste säga att jag blev väldigt förvånad. Det funkar!
Nu när jag gjorde Paleopajen så använde jag en mindre pajform än receptet, så jag valde att minska ner antalet ägg till 3 st annars hade det runnit över. Till pajen valde jag att servera en grönsallad med olivolja och lite tomater. Den var väldigt tacksam att värma i micron dagen efter, smakade nästan lite godare då 🙂
Även detta recept kommer från Annika Sjöö, Paleo 30 dagar men som vanligt har jag ändrat lite 🙂

Paleopaj med skinka
Förra veckan testade jag att göra Paleopaj med skinka, dvs utan ost eller mjölkprodukter. Måste nästan erkänna att denna rätt var jag lite skeptisk till, men måste säga att jag blev väldigt förvånad. Det funkar och god var den!
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 30 minuter minuter
Total tid 45 minuter minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Sverige
Portioner 4
Kalorier 1 kcal
Utrustning
- 1 Ugnssäker form
Ingredienser
Pajdeg
- 1 st Ägg
- 4 dl Mandelmjöl
- 0,5 dl Smält kokosfett
- 0,5 tsk Havssalt
- 1 msk Fiberhusk
Fyllning
- 500 gram Finkrossade tomater
- 400 gram 400 gram rökt strimlad skinka
- 1 st Gul lök, finhackad
- 2 st Vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk Oregano
Äggstanning
- 5 st ägg
- DL Osötad Mandelmjölk
- Salt, peppar
Instruktioner
Pajdeg
- Sätt ugnen på 200 grader
- Mixa alla ingredienser i en matberedare
- Smörj en pajform med den smakfria kokosoljan
- Fukta fingrarna med lite vatten och tryck ut pajdegenGrädda i 10 minuter
Fyllning
- Hacka löken och strimla skinkan
- Bryn löken tills den mjuknar i kokosfett
- Häll sedan ner skinkan och krossade tomater, rör runt
- Tillsätt den pressade vitlöken, oreganonLåt koka några minuter tills du häller i den i pajskalet
Äggstanning
- Blanda samman alla ingredienser till äggstanningen och häll över fyllningen
- Grädda pajen i ugnen i ca 20 minuter

Föregående
Tävlingar och utmaning för 2017

Nyare