Magiskt god köttfärslimpa fylld med mozzarella och salami
Igår gjorde jag en magiskt god köttfärslimpa fylld med mozzarella, salami och soltorkade tomater. Mums säger jag bara, ni måste prova den!
Vilken magisk helg jag har haft det, i lördags hade vi kräftskiva här hemma tillsammans med familjen Cedergren och igår stod det trädgårdsarbete på schemat. Vi byggde ett vedskjul på en EUR-pall som blev hur bra som helst. Så nu behöver jag bara fylla den med ved…. om jag får tag på någon. Det är verkligen svårt att få tag på ved just nu, verkar slutsålt över allt där vi har kollat.
Undertiden då vi höll på med vedskjulet tinade jag upp 1 kg nötfärs. Hade tänkt att vi skulle göra biffar men kom att tänka på att det var längesedan vi åt köttfärslimpa. Jag hade en bit mozzarella hemma och salami. Vad passar inte bättre än att fylla den med massa gott och det här receptet är ett gammalt recept som jag gjorde första gången 2014. Så nu har jag dammat av det lite och justerat receptet utifrån mina önskemål och allergi som jag har.
Hoppas att även du kommer att gilla det, jag fick tummen upp av Anders medan sonen var mer skeptisk som han alltid är. När ska tonåringar börja gilla den mat man gör egentligen?!?! Älskade unge 😉
Köttfärslimpa fylld med mozzarella och salami
Pernilla LantzEquipment
- Ugnssäker form
Ingredienser
- 1 kg Nötfärs
- 1 förpackning Mozzarella
- 1 st Gul lök
- 3 msk Kalvfond
- 80 gram Salami
- 5 st Soltorkade tomatskivor
- En skvätt soja
- Salt, peppar
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 180 grader.
- Ta fram en bunke och finriv den gula löken och därefter tillsätter du nötfärsen, en skvätt soja, salt och peppar.
- Ta fram en skärbräda så att du kan grovhacka mozzarellan, salamin och soltorkade tomaterna. Blanda samman i en skål.
- Ta fram folie och lägg en stor bit på din bänk.
- Ta fram din bunke med nötfärsen och platta ut nötfärsen på foliet. En rektangel typ.
- Ta fram din skål med fyllning av mozzarella, salami och soltorkade tomater och lägg ovanpå nötfärsen fast bara till hälften.
- Därefter rullar du ihop den med hjälp av foliet. Tänk på att nypa ihop den på sidorna och ovanpå så att den håller ihop.
- Lägg över köttfärslimpan på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- In i ugnen i ca 30-45 minuter beroende på din ugn. Jag körde i ca 40 minuter
- Undertiden som köttfärslimpan är i ugnen gör du ordning en brunsås och kanske smörsteker blomkålsris eller önskat tillbehör.
Medan köttfärslimpan är i ugnen kan du göra det tillbehör du önskar. Jag valde att smörsteka riven blomkål, blomkålsris som jag kallar det för. Vincent fick kokt potatis som han pressade i en potatispress. Till detta gjorde jag även en brunsås som fick stå och puttra undertiden som köttfärslimpan var i ugnen. Ju längre du låter din sås stå och små puttra på 1:an, desto godare blir den!
Brunsås
Ingredienser
- 5 dl grädde
- 1 msk En skvätt sockerfri soja Tamarisoja
- 2 msk Kalvfond
- 1 nypa salt, peppar
- 2 msk Philadelphia ost
Instruktioner
- Blanda samman allt och låt koka upp
- Sänk värmen till 1:an och låt stå och dra tills maten är klar.