Lussebullar, glutenfria och riktigt goda!
Äntligen har jag gjort goda lussebullar, glutenfria och de är riktigt goda. Nu ska du inte jämföra med ”vanliga” lussekatter för det är två helt skilda saker att baka med vetemjöl kontra mandelmjöl.
Jag har sedan tidigare gjort ett recept på lussekatter som inte var så himla goda om jag ska vara helt ärlig. Receptet jag gjorde då var med färskost, smör, pofiber mm men jag upplevde de torra och smakade konstigt.
Dessa blev fluffiga och saftiga. Nu glömde jag att pensla de med ett vispat ägg men det funkade klockrent ändå. Så fort du har gjort lussebullarna, låt de svalna och sedan lägger du in de i frysen ifall du inte ska äta de direkt.
Jag ska ha mina lussebullar nu till helgen då jag ska träffa en kompis till oss, som har diabetes. Ska bli spännande att höra vad han tycker om dom. Resten åker i frysen så blir det att ta fram till adventsfika.
Receptet är från Diet Doctor, vill man kan man trycka mer mandel där man egentligen har ett rusin typ. Inget jag har valt att ha med eftersom jag inte gillar det 😉
Hoppas att du gillar de lika mycket som jag!
Lussebullar, socker- och glutenfria
Ingredients
- 8 st Ägg
- 6 msk Sötströ
- 0,5 gram Saffran
- 2 dl Grädde
- 4 dl Mandelmjöl
- 4 msk Kokosmjöl
- 4 tsk Fiberhusk
- 4 tsk Bakpulver
- 1 krm Salt
Ett ägg till penslingen utöver de 8 som är i smeten.
Instructions
- Sätt ugen på 175 grader.
- Vispa samman ägg, sötning och saffran till en fluffig smet.
- Häll ner grädde och rör runt.
- Blanda de övriga torra ingredienserna så att de är klumpfria. Rör sedan ner blandningen i äggblandningen och vispa till en jämn smet.
- Låt svälla i ca 5-10 minuter.
- Under tiden de sväller, ställ upp 16 st muffinsformar på en plåt.
- Fyll alla formar till lite mer än hälften, pensla sedan lussebullarna med ett vispat ägg.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
- Klart, nu kan du njuta av en lussebulle eller två 😉Perfekt att frysa in.