Laxgratäng med räkor och färsk basilika
6 april 2016
Hej,
Här i Göteborg är det grått och blött, tror nästan att det har regnat konstant i 2 dagar nu men till helgen skulle våren komma på allvar. Törs man tro på SMHI? Håller tummar och tår att det slår igenom.
Ni som följer mig vet att vi äter väldigt ofta lax, Vincent älskar lax och även jag, eller rättare sagt all fisk. Så idag testade vi en ny variant utav lax i ugnen. Fick tummen upp av Vincent vilket är toppen.
Receptet hittade jag i Expressens bilaga, Allt om LCHF. Själva såsen var väldigt mild i smaken så den kommer jag att krydda lite mer nästa gång. Vi serverade rucolasallad som i recept men tror att det funkar lika bra med bönpasta, blomkålsris osv.
Laxgratäng med medelhavstäcke
Course Middag
Servings 4
Ingredients
- 500 g lax i portionsbitar
- 200 g skalade räkor
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl grädde
- 1/2 kruka färsk basilika
- 1/2 dl finhackad soltorkade tomater
- salt , peppar
- 2 dl riven parmesanost
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg laxen i en ugnssäker form och strö över räkorna.
- Blanda samman creme fraiche, grädde, soltorkade tomater, salt och peppar.
- Häll över blandningen på laxen och räkorna, toppa med den rivna parmesanosten.
- Grädda i ugnen i ca 20 – 25 minuter, eller ta ut när den fått fin färg.
Föregående
Lammfärsgryta
Nyare