Skinkgratäng

Förra veckan som testade jag att göra en gratäng med broccoli, hade nämligen 2 st i kylskåpet som började bli lite mjuka.
Blev lite som en kylskåpsrensning. Fanns även lite skinka som närmade sig bäst föredatum, perfekt bara att köra igång!

Skinkgratäng

Course Middag
Servings 4

Ingredients
  

  • 1 gul lök
  • 2 st broccoli
  • 2 dl créme fraiche
  • 200 gram rökt skinka
  • 2 dl riven ost
  • 2 msk tomatpuré
  • salt , peppar och persilja

Instructions
 

  • sätt ugnen på 200 grader
  • dela broccoli och koka den lätt i saltatvatten
  • hacka och smörstek den gula löken tills den mjuknar
  • blanda ner tomatpuré, salt, peppar, persilja och créme fraiche, låt det koka upp.
  • häll av vattnet på den koka broccolin, låt ånga av lite
  • lägg över i en ugnssäker form, häll över skinkblandningen över broccolin och toppa med den rivna osten.
  • grädda i ugnen tills osten smälter, ca 10 minuter
20161103174426_img_1193
Alltid en spenatbädd under min mat.
20161103174416_img_1192
Skinkgratäng
20161103174544_img_1196
Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.