Kycklinggratäng

Hej,
måndag och jag var super trött i morse fast jag sovit som en stock. Men det kan bero på att jag var ute och sprang igår kväll. Gjorde personlig rekord, 9 km på 57 min – nu är det nära milen under 60 min. Måste kapa lite mer tid bara så är jag där sedan. Ha haha

Idag körde jag mitt första pass Cxwork igen efter 1 månads vila….. imorgon kommer jag verkligen ha träningsvärk… skönt!

Glömde skriva i helgen att jag hade testat en ansiktsmask, jag har tittat på den tidigare men nu hade Åse på 56klilo.se testat den och tyckte den va bra. Så jag slog till i veckan som var och beställde hem ett paket. Snacka om att den VA bra. Vincent tyckte att jag såg rolig ut i den, vad tycker ni?

Det var en seg lera som man  smetade ut över ansiktet. Sen fick jag sitta med den tills den stelnade, ca 45 min blev det total för jag läste tidning under tiden. Gjorde lite ont när man drog bort den men det gick att härda ut. Men oj va den var bra, fick med sig massa…..

The incredible face mask
Det ingick i paketet en borste, 5 omgångar och en guide.
Så nu ska jag göra detta varje vecka så ska jag se ifall jag får/blir bättre i hyn.
Återkommer med rapport sedan =)

Kycklinggratäng
4 personer

1 grillad kyckling
1 paprika
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 ask färska champinjoner
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
1 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
salt, peppar
2 msk chilisås
riven ost
1 ask cocktail tomater

Sätt ugnen på 225 grader

Skiva paprikan, champinjonerna, purjolöken och stek de i smör i en panna.
Tillsätt vitlöken och paprikapulvret och stek på medelvärme.
Vispa ihop grädden, crème fraiche, chilisåsen – häll över grönsakerna och tillsätt salt och peppar.
Låt koka upp.
Plocka kycklingen i bitar och lägg ner i såsen och låt de koka ihop några minuter.
Häll över i en ugnssäker form och dela cocktailtomaterna och strö över.
toppa med lite riven ost.

Grädda i ugnen i 15 minuter

Under tiden kan du förbereda blomkålsris.

Blomkålsris
Blomkålshuvud efter storlek beroende på hur många ni är.
1 vitlöksklyfta
smör
salt, peppar
Paprika, halva
 
Riv blomkålshuvudet på det grövsta på rivjärnet. Ta en stor klick smör, låt smälta, häll i den rivna blomkålen, rör runt och tillsätt salt, peppar och en vitlöksklyfta. Låt står på svag värme, rör runt lite då och då.
Ibland stänger jag av plattan så får det bara stå och dra sig lite. Denna gång hade jag även i lite paprika. Funka kanon till.

Trevlig kväll,
kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.