Kyckling med gräddsås

Kyckling med gräddsås, broccoli och rödlök

Man kan inte misslyckas med gräddsås och vad blir inte godare än att små kyckling filéer får gotta sig i såsen ett tag. Det var i helgen som jag hittade ett paket med små kycklingfiléer som var nedsatta pga kortdatum. Perfekt, bara att frysa in, för att vid ett senare tillfälle tina upp de och göra en magiskt god kycklingrätt.

Nu äter inte vår son lök. Som en snäll mamma, så stekte jag rödlöken vid sidan om. När jag sedan blandade samman allt med rödlöken blev det magiskt gott. Sonen åt kokt ris till sin kyckling medan jag och Anders åt smörstekt broccoli och rödlök.

Mums säger jag bara!

Kyckling med gräddsås

Kyckling med gräddsås

Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Course Middag
Servings 4
Calories 1 kcal

Equipment

  • Stekpanna

Ingredients
  

  • 1 förpackning Små kycklingfiléer
  • 1 st Skivad Rödlök
  • Salt, peppar
  • 3 dl Grädde
  • 3 msk Kalvfond
  • 1 msk Soja
  • 3-4 msk Philadelphiaost
  • 2-3 st Broccoli

Instructions
 

  • Börja med att steka kycklingfiléerna i smör med salt och peppar tills de har fått en yta/färg.
  • Därefter lägger du ner den skivade röda löken och steker tillsammans med kycklingen.
  • Häll sedan ner kalvfonden, Philadelphiaosten, soja och grädden. Rör runt med en visp tills osten har smält ner i såsen.
  • Låt allt stå och små puttra på låg värme.
  • Under tiden kycklingen står på plattan och gottar till sig, helar du ner din broccoli. En broccoli räcker till två personer en måltid. Två broccoli räcker till 4 personer en måltid. När jag och Anders äter broccoli tar jag alltid två annars får vi inte matlåda.
  • Du skivar ner stången på broccolin och skär själva huvudet i mindre bitar.
  • Ta fram en ny stekpanna och nu smörsteker du broccolin i ca 10-15 så att den mjuknar lite. Ta gärna på lite salt på slutet, flingsalt.
  • Smaklig måltid!
Keyword Kyckling
Kyckling med gräddsås
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.