
Krispiga Bacon i Airfryer
Alltså, varför har jag inte gjort detta tidigare?! Bacon i airfryer är helt klart den nya favoriten här hemma. Det blir sådär perfekt krispigt, utan att du behöver stå vid spisen och vakta så att det inte bränns (eller blir en flottig röra).
Jag bara la baconskivorna i korgen, satte på airfryern och lät den sköta jobbet. På bara några minuter var baconet gyllenbrunt och knaprigt – precis som jag vill ha det! Ingen osig kök, inget stekflott som skvätter överallt och absolut noll krångel.
Det bästa? Baconet blir jämnt tillagat, inte bränt i kanterna och segt i mitten som det ibland kan bli i stekpannan. Dessutom rinner överflödigt fett bort, så det blir både godare och lite frasigare.
Och användningsområdena? Oändliga! Jag älskar att lägga ett par skivor på en saftig hamburgare, smula ner i en krämig äggröra eller bara äta det rakt upp och ner – för ja, det är svårt att låta bli.
Så om du inte redan testat bacon i airfryer – gör det nu! Du kommer inte vilja gå tillbaka till stekpannan igen.

Bacon i Airfryer
Utrustning
- Airfryer
- Tallrik med papper
- Tång
Ingredients
- 1 paket Bacon
Instructions
- Lägg baconet på rad i din Airfryer låda, undvik att lägga så att de ligger på varandra. Om de gör detta kommer de att fastna ihop.
- Ett paket blir två omgångar för mig med min Airfryer. Under tiden jag väntar på omgång två lägger jag bacon på en tallrik med papper på för att få ännu krispigare.
- 180 grader i ca 8 minuter – kolla av efter halva tiden för att se hur de ser ut.



