Köttfärsgratäng på lamm
9 december 2013
Oj oj oj,
Igår gjorde vi köttgratäng på lamm. Blev förvånansvärt gott. Gick även toppen att värma på den idag när jag var på jobbet.
Lammfärsgratäng
Course Middag
Servings 4
Ingredients
- 1 aubergine
- 1 gul lök
- smör
- 500 g lammfärs
- 1/2 dl tomatpuré
- 3 dl riven ost
- 2 dl majonnäs
- sallad
- salt o peppar
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär auberginen i skivor och lägg de på en bricka. Strö över salt och låt stå i 20-30 min, medan du gör lammfärsen.
- Hacka löken och fräs den i smör, tillsätt lammfärsen.
- Tillsätt sedan tomatpuré och smaka av med salt o peppar.
- Skölj auberginerna i kallt vatten o torka de med hushållspapper. Stek de lätt i smör tills de mjuknar.
- Lägg de sedan i botten på en ugnssäker form. Fördela sedan lammfärsen på auberginen.
- Blanda riven ost och majonnäs och lägg den ovanpå färsen.
- Låt stå i ugnen i ca 15-20 minuter.
- Servera med en grönsallad.
Ha en trevlig kväll!
Föregående
Hallonglass LCHF
Nyare