Knäckebröd – Lågkolhydratkost
30 januari 2018
Ibland kan det vara så himla gott att ta en knäckemacka till kaffet på helgen, eller hur?
Oftast finns det knäckebröd i en burk hemma hos oss fast på sista tiden har jag varit sjukt dåligt på att göra knäckebrödet så denna gången var det min kompis Linda som fyllde bruken. Hur snäll är inte hon!
Givetvis passade jag på att ta lite kort så att jag kunde fräscha upp mitt gamla inlägg.
Denna gången valde vi att smaksätta det, första plåten med chili och den andra plåten med rosmarin och flingsalt.
Givetvis när vi väl höll på att fotografera så kom Lindas yngsta dotter Helena och snodde ett knäckebröd, så då gäller det att ta kort snabbt 🙂
LCHF-Knäcke
Course Bröd
Ingredients
- 200 g solrosfrön
- 60 g linfrön
- 100 g sesamfrön
- 2 msk fiberhusk
- Salt
- 5 dl vatten
Instructions
- Värm varmluftsugnen till 160 grader.
- Blanda samman allt och låt stå i max 10 minuter.
- Bred sedan ut smeten jämnt på bakplåtspapper på 2 bakplåtar.
- Skär i bitar med t ex. Pizzaslicer till 16 bitar på varje plåt.
- Jag brukar strö över flingsalt så blir det ännu godare.
- Grädda sedan i ca 1h.