Ketobollar
10 oktober 2019
Jag har hört väldigt mycket om dessa ketobollar men aldrig gjort eller smakat så i helgen testade jag att göra de.
Ketobollar är enbart smör och krydda som du rullar till små bollar. Du ställer de i kylskåpet så att de stelnar så kan du ta en boll till kaffet eller innan/efter träning. Min tanke med de är att kunna ta de till kaffet.
Det du behöver tänka på en enbart att ta fram smöret i tid så att det hinner bli rumstempererat innan du ska blanda samman allt. Enkelt och kladdigt 😉
Ketobollar
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Course Bakverk
Ingredients
- 100 gram Smör, rumstempererat
- 2 tsk Kardemumma
- 2 tsk Kanel
- 1/2 tsk Vaniljpulver
- 1 dl Kokosflingor
Instructions
- Rumstempererat smör, ta fram i tid så att det hinner bli mjukt.
- Lägg smöret i en skål/bunke och blanda ner alla kryddor
- Blanda samman med en gaffel och häll i 1/2 del kokosflingor.
- Resten av kokosflingorna häller du upp i en djuptallrik så att du har något att rulla bollarna i.
- Nu ställer du in blandningen i kylskåpet en stund så att den stelnar lite.
- Håll koll så att den inte blir för stel.
- Nu rullar du de till 10 små bollar och därefter rullar du de i kokosflingorna och lägger de i en skål eller fat.
- Nu ställer du in de i kylskåpet så att de stelnar. Jag förvarar de i en skål med lock.
Keyword Bakverk
Föregående
Jag och Matilda har startat en podd
Nyare
2 kommentarer
Hanna - Hälsa och träningsglädje
Jag har funderat på att göra ketobollar. Jag skulle behöva få i mig fett på ett smidigt sätt efter träningspass. Tack för receptet.
Pernilla
Varsågod! ?