Ketobollar

Jag har hört väldigt mycket om dessa ketobollar men aldrig gjort eller smakat så i helgen testade jag att göra de.

Ketobollar är enbart smör och krydda som du rullar till små bollar. Du ställer de i kylskåpet så att de stelnar så kan du ta en boll till kaffet eller innan/efter träning. Min tanke med de är att kunna ta de till kaffet.

Det du behöver tänka på en enbart att ta fram smöret i tid så att det hinner bli rumstempererat innan du ska blanda samman allt. Enkelt och kladdigt 😉

Ketobollar

Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Course Bakverk

Ingredients
  

  • 100 gram Smör, rumstempererat
  • 2 tsk Kardemumma
  • 2 tsk Kanel
  • 1/2 tsk Vaniljpulver
  • 1 dl Kokosflingor

Instructions
 

  • Rumstempererat smör, ta fram i tid så att det hinner bli mjukt.
  • Lägg smöret i en skål/bunke och blanda ner alla kryddor
  • Blanda samman med en gaffel och häll i 1/2 del kokosflingor.
  • Resten av kokosflingorna häller du upp i en djuptallrik så att du har något att rulla bollarna i.
  • Nu ställer du in blandningen i kylskåpet en stund så att den stelnar lite.
  • Håll koll så att den inte blir för stel.
  • Nu rullar du de till 10 små bollar och därefter rullar du de i kokosflingorna och lägger de i en skål eller fat.
  • Nu ställer du in de i kylskåpet så att de stelnar. Jag förvarar de i en skål med lock.
Keyword Bakverk
Ketobolls smet på gång
Ketobollar

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.