Keto-Pizza

Alltså denna Keto-Pizza är nog den godaste pizza sedan jag lade om min kost till LCHF.

Har du inte testat tycker jag verkligen att du ska testa. Väldigt enkel att göra och går fort.

Jag gjorde Keto-Pizza en fredagkväll efter att jag kommit hem från träningen. Fick tummen upp av både min vän Linda och min man Anders. Vi var 3 st som delade på en hel plåt 🙂

Linda hade fixat en vitkålssallad medan jag gjorde ordning Keto-Pizza.

Receptet kommer från Martinas nya kokbok Keto-Guiden, du hittar min bokrecension här.

Keto-Pizza

Pernilla Lantz
Perfekt till fredagsmys och en vitkålssallad.
5 from 3 votes
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes
Course Middag
Cuisine Sverige
Servings 4
Calories 1 kcal

Equipment

  • Plåt

Ingredients
  

  • 2,5 dl Pofiber
  • 2,5 dl Vatten
  • 1 tsk Salt
  • 2 msk Kokosolja
  • 3 st Äggvitor (ger ca 1 dl)
  • 1 tsk Bakpulver

Pizzafyllning

  • 2,5 dl Rivenost
  • 120 ml Tomatsås

Ditt val av fyllning, skinka, tonfisk, champinjoner, oliver, lök, tomat, fetaost osv

Instructions
 

  • Ugnen på ca 200 grader
  • Blanda samman allt och vispa det med el-visp.
  • Låt svälla i ca 10 minuter
  • Ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. Pensla på lite olja på pappret så det inte fastnar.
  • Lägg upp din deg på pappret och pressa ut det försiktigt med en slickepott.
  • Degen fyller nästan en hel plåt.
  • Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10 minuter och sedan vänder du den genom att lägga på ett bakplåtspapper på ovansidan och vänd snabbt. Passa dig så du inte bränner händerna. 
  • När du vänt på den så tar du av gamla botten av bakplåtspappret och grädda ytterligare i ca 2-5 minuter. Bara för att få den lite krispigare.
  • Tänk på att jag använder en varmluftsugn så din kan gå snabbare eller långsammare så håll koll så du inte bränner den.
  • Ta nu ut pizzabotten och bred på tomatsåsen och fyll den med din fyllning. Toppa med riven ost.
  • Ställ tillbaka i ugnen i ca 10 minuter eller till osten smält.
Keyword Pizza

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.