Kesobröd

Hej,
Det är inte ofta jag äter bröd men ibland händer det. Då är det perfekt att ha lite lchf-bröd i frysen. Jag brukar ibland göra lite bröd som jag skivar upp och fryser in styckevis.  Oftast brukar jag göra Fredrikas Frö och Nötbröd men nu testade jag att göra Kesobröd.

Detta Kesobröd är från Åse Falkman Fredriksson, 56kilo.se även kallad. Jag har hennes kokbok, Lev Gott med LCHF och periodisk fasta. Har sneglat på receptet några gånger men inte gjort det förrän nu. Men det var perfekt att rosta, eller bara att ha till soppan. Väldigt fluffigt bröd.

Kesobröd

Kesobröd

8-10 st tekakor
Course Bröd

Ingredients
  

  • 6 ägg
  • 250 gram Keso
  • 3 msk kokosnötmjöl
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 1/4 dl kruskakli (kan ersättas med Fibrex)
  • 2 msk Fiberhusk
  • 6 tsk bakpulver
  • 50 gram kokosfett
  • 1 nypa salt
  • vallmofrön

Instructions
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg, kokosfett och keso med stavmixer
  • Blanda sedan samman allt med hjälp av en sked
  • Lägg bakplåtspapper på två plåtar
  • Klicka sedan ut smeten till 8-10 st tekakor
  • Stö över lite vallmofrön
  • Grädda sedan i ugnen i ca 20 minuter

Notes

Sätt ugnen på 200 grader Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg, kokosfett och keso med stavmixer Blanda sedan samman allt med hjälp av en sked Lägg bakplåtspapper på två plåtar Klicka sedan ut smeten till 8-10 st tekakor Stö över lite vallmofrön Grädda sedan i ugnen i ca 20 minuter
Pernilla Lantz signatur

2 kommentarer

  • Tuija

    3 stars
    Blir lite förvillad tänkte göra detta bröd, men det står klicka ut på bakpapper men på bilden är det i en form som limpa, så min fråga är det limpa eller frallor som man gör på detta recept?

    • Pernilla Lantz

      Hej Tuija, ja jag blir också fundersam. Om jag inte minns helt fel har jag gjort detta vid flera tillfällen tidigare och att det var enklare att göra den i en brödform.
      Kram P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.