Janssons Frestelse LCHF
3 december 2019
Äntligen har jag hittat ett bra och gott recept för Janssons Frestelse LCHF.
Tidigare har jag gjort det på kålrabbi men denna gång gjorde jag det på kålrot och rotselleri. Blev mycket godare och mild i smaken.
Enl receptet ska man skär kålroten och rotsellerin i stavar, men jag rev de grovt genom min matassistent. Blandade kålrot och rotselleri i samma skål. Istället för att göra separat 🙂
Fick tummen upp av Anders medan Vincent inte vågade smaka 😉
Så mitt tips till er är att prova och ge denna en chans till er julbord!
Janssons Frestelse, LCHF
Originalrecept från Diet Doktor hemsida.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 45 minutes mins
Course Middag
Servings 6
Ingredients
- 400 gram Rotselleri
- 400 gram Kålrot
- 1 st Gullök
- 1 Burk Anjovis, 125 g
- Salt, peppar
- 3 dl Grädde
- 3 msk Mandelmjöl
- Smör
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skala rotfrukterna och riv de i önskad storlek. Jag använde min matassistent och rev på det grövsta.
- Strimla även den gula löken och blanda samman med rotfrukterna.
- Ta fram en ugnssäker form som du smörar lite och sedan lägger du i ett lager med rotfrukterna, varva med lite Ansjovis, rotfrukter och avsluta med att hälla över spat över allt.
- Häll i grädden och strö över lite mandelmjöl. Salt och peppar.
- Hyvla sedan med en osthyvel smör och lägg detta överst så att det får smälta ner.
- Grädda i ugnen, ca 45 minuter.
Tips, går utmärkt att byta ut rotfrukterna mot palsernacka, rättika eller kålrabbi. Tänk bara på att förväll rättika och kålrabbi i lättsaltat vatten innan, ca 5-7 minuter.
Keyword Julmat, Tillbehör
Föregående