Hur hinner man laga bra mat i vardagen?
9 februari 2017
Idag tänkte jag lyfta fram ett gammalt recept som är väldigt gott och enkelt att göra. Ibland har man inte tiden att stå och laga mat mer än några minuter, in i ugnen och så ska det vara klart. Just denna rätt är super enkel och snabb, tar inte mer än 20 minuter att göra.
Om jag ska erkänna så har jag inte tiden ibland, mellan läxläsning, min egna träning och jobb. Då är det skönt att ha genvägar i matlagningen. Receptet ligger redan på bloggen, men jag lyfter fram den ytterligare en gång för den är så himla god, receptet är från Anna Hallén.
Visst kan man ha åsikter om färdig grillad kyckling men här gör jag valet att det är okej gentemot ”färdiga köttbullar”. Det kan finnas en viss risk att kycklingen innehåller socker eftersom den är grillad och marinerad i butiken.
Chicken á la King
Course Lunch, Middag
Servings 4
Ingredients
- 1 grillad kyckling
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 3 msk smör
- 2 dl svamp i bitar
- 1 msk tomatpuré
- 1/2 tsk fiberhusk
- 4 dl grädde
- 2 msk kycklingfond
- 1 dl vitt vin
- salt och peppar
- persilja
Instructions
- Plocka kycklingen
- Skär löken och paprikan i strimlor
- Stek i smör
- Tillsätt även svampen som du delat i grova bitar, rör runt lite
- Tillsätt tomatpuré och låt fräsa några minuter.
- Strö fiberhusk över grönsakerna, rör om
- Tillsätt grädden, kycklingfond, vin, salt och peppar.
- Låt koka upp tills såsen tjocknar, tillsätt sedan kycklingen.
- Låt små puttra en stund, toppa sedan med persiljan.
Hoppas du gillar den lika mycket som jag.
Föregående