Hamburgerbakelse

Hamburgerbakelse

Förra veckan testade jag något nytt, nämligen att göra en hamburgerbakelse. Jag tänkte utanför boxen och skapade något nytt.

Kanske inte blev det vackraste jag gjort med gott är det! 🙂

Man kan säga att jag gjorde två superstora hamburgare som jag stekte i stekpannan först innan jag satt in de i ugnen. Massa mozzarella, paprika och zucchini.

Berätta gärna vad du tyckte!

Hamburgerbakelse

Hamburgerbakelse

Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 35 minutes
Course Middag
Servings 4

Ingredients
  

  • 500 gram Nötfärs
  • 3 st Soltorkade tomater i olja
  • Salt, peppar, basilika
  • 400 gram Mozzarella
  • 1 st Röd paprika
  • 1 st Liten zucchini
  • 1/2 dl Grön Pesto
  • Tillbehör Ruccola, Tomat, Oliver

Instructions
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Finhacka soltorkade tomaterna och lägg i en bunke.
  • Blanda ner sedan färsen, salt, peppar och basilika i bunken tillsammans med tomaterna.
  • Dela på färsen i två lika stora delar och platta ut så att du får två rutor.
  • Stek sedan dessa två ”plattor” i en stekpanna med smör. Lite lätt på varje sida. Lite pilligt att vända på de.
  • Därefter lägger du de i en ugnssäker form eller plåt. Tänk på att de ska vara på varandra men en massa gott i mellan så låt den andra vara kvar i stekpannan tills du är klar med den första.
  • När du har första ”rutan” i formen så ”smörar” du den med grön pesto. 
  • Sedan skivar du mozzarellan och paprikan. Ta dessa till hälften och strö ut över ”plattan”.
  • När du gjort detta lägger du på den andra ”plattan” över allt och gör precis likadant igen. Dvs du ”smörar” med den gröna peston och sedan strör du över mozzarella och paprika.
  • Därefter lägger du skivad zucchini kring Hamburgerbakelsen i formen.
  • Grädda i ugnen ca 15 minuter
  • Till detta serverar du ruccola, spenat, tomat, rödlök och en hamburgerdressing eller de tillbehör du vill ha.
Inte världens snyggaste bild men gott är det!
Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.