halloumibröd

Halloumibröd

Nu i helgen har min mamma varit här på besök. Vi har testat att bakat ett nytt bröd.
Halloumibröd, som ni kan se på bilden blev mina inte lika snygga som i boken…. men men de blev goda ändå.
Receptet är från Långkok av Birgitta Höglund.
halloumibröd

Halloumibröd

Course Bröd

Ingredients
  

  • 100 g Halloumi
  • 3 ägg vitor
  • 1,5 dl sesamfrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • lite salt

Instructions
 

  • Riv osten grovt och blanda i en bunke med frön, olivolja och salt. Eftersom osten är rätt salt, så smaka av först. Jag hade nästan inget salt i alls.
  • Vispa upp äggvitorna lätt och blanda ner i osten. Låt smeten svälla i en timme.
  • Forma ovala bröd med hjälp av två matskedar och lägg på bakplåtspapper.
  • Satsen ger ca 8 st små bullar. Grädda gyllenbruna på 175 grader i 15-20 minuter i ugnen. Låt svalna på galler. Frys in de som blir över och värm i ugnen när de har tinat.
Tanken var att vi skulle ätit Gulaschsoppa till detta brödet men jag hann inte gör de.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.