Halloumibröd
27 oktober 2013
Nu i helgen har min mamma varit här på besök. Vi har testat att bakat ett nytt bröd.
Halloumibröd, som ni kan se på bilden blev mina inte lika snygga som i boken…. men men de blev goda ändå.
Receptet är från Långkok av Birgitta Höglund.
Halloumibröd
Course Bröd
Ingredients
- 100 g Halloumi
- 3 ägg vitor
- 1,5 dl sesamfrön
- 1/2 dl linfrön
- 2 msk kallpressad olivolja
- lite salt
Instructions
- Riv osten grovt och blanda i en bunke med frön, olivolja och salt. Eftersom osten är rätt salt, så smaka av först. Jag hade nästan inget salt i alls.
- Vispa upp äggvitorna lätt och blanda ner i osten. Låt smeten svälla i en timme.
- Forma ovala bröd med hjälp av två matskedar och lägg på bakplåtspapper.
- Satsen ger ca 8 st små bullar. Grädda gyllenbruna på 175 grader i 15-20 minuter i ugnen. Låt svalna på galler. Frys in de som blir över och värm i ugnen när de har tinat.
Tanken var att vi skulle ätit Gulaschsoppa till detta brödet men jag hann inte gör de.
Föregående
Nya byxor
Nyare