Gudomligt god stek
Stackars Vincent är fortfarande sjuk, än så länge har febern inte gett med sig. Tur att han dricker vatten och sover en hel del så snart borde den ge med sig.
Igår var Anders iväg nästan hela dagen, först så cyklade han MTB med en kompis i Änggården här i Göteborg och sen blev det jourutryckning med jobbet. Men till slut fick jag lämna huset och komma ut i det goda kalla vädret som vi hade igår. Fick värsta vårkänslorna då solen var framme hela dagen.
Skönt att komma ut och köra skiten ur mina ben. Blev ett pass på gymmet. Gjorde 90 st utfall och 90 st benböj med 6 kg hantlar i varje hand. Puh! Snacka om spaghettiben…. Körde igenom även resten av kroppen men gav inte järnet med överkroppen för den kommer att få jobba ikväll efter jobbet.
Men jag gjorde en ny rätt i min Crock-Pot igen, denna gång blev det en fransyska. Oj oj vad gott det blev! Måste bara säga att jag tycker verkligen om denna ”pryl”. Man laddar den på morgonen, ställer in timern och klart. Sen så fixar man tillbehören när den är klar. Perfekt för mig helt enkelt!
Lägg i alla grönsaker |
Köttet sist och på med locket, ställ in timern |
Skär upp köttet när det är klart |
Allt är klart, bara att äta |
Crock-Pot Fransyska – typ en stek
Pernilla LantzEquipment
- Crock-Pot
Ingredients
- 1,3 kg Fransyska
- 1 st stor gul lök
- 3 st stora vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpure
- 1 msk olivolja
- en skvätt Tamarisoja
- salt, peppar
Instructions
- Skiva löken och vitlöken, lägg längst ner i Crock-Pot. Häll i olivolja, tomatpuré och en skvätt Tamarisoja och rör runt. Salt och peppar. Torka av köttet, klappa in lite salt och peppar. Lägg ner köttet överst i din Crock-Pot. På med locket och ställ in timern på 8 timmar.
- När det är ca 30 minuter kvar på tiden så fixar du med alla tillbehör. Jag serverade ugnsrostade grönsaker – morötter, rödlök och broccoli. De tar ca 25 minuter i ugnen 225 grader.
- Sen gör jag en vanlig brunsås till, tog lite sky från Crock-Pot till såsen.
6 kommentarer
Sara
Hej. Jag är ny på det här med slow cook. Hittade ditt recept då jag tänkt ge mig på fransyska ☺️ så min fråga är egentligen bara om man ska ha de på låg värme då de ska stå 8timmar?
Ha det så bra!
Pernilla
Hej Sara,
Kul att du har hittat till mig och grattis till din Slow cook!
Ja jag hade den på lågtemperatur, kanske har jag missat att skriva in det, förlåt.
Jacqueline
detta verkar supergott.
snabb fråga bara- ska det i någon vätska, vatten tillsammans med köttet- eller är det 1msk tomatpure och 1 msk olja? räcker det eller bränns inte köttet under de 8 timmarna då?
Pernilla
Hej, nej den bränns inte utan köttet i sig kommer att släppa vätska. Det är det fina med att laga mat i Crock-Pot.
Hasse
Tjaba… är ny på det här med slowCooker. Ska fixa en Fransyska i den tänkta jag o då undrar jag …ska man bryna köttet lite innan den ska i slowCookern?
Pernilla Lantz
Hej Hasse, du kan göra lite som du vill där men jag brukar inte bryna köttet innan. Och lycka till med din nya Slowcooker, det blir magiskt gott!