Grönsakspaj, glutenfri
10 augusti 2017
Inlägget innehåller annonslänkar för Bagaren och Kocken.
Det växer så det knackar i min trädgård just nu och framför allt zucchini. Vad gör man då?
Fick ett tips från en tjej på facebook att göra en paj på zucchini och med enbart äggstanning. Varför inte och samtidigt tömma grönsakslådan i kylskåpet, tänkte jag.
Sagt och gjort igår gjorde jag en grönsakspaj och jag måste få säga att den blev väldigt god.
Och något som jag älskar, det gick fort och var väldigt enkelt 🙂
De grönsakerna som jag hade hemma var grönkål, champinjoner, gul lök och en massa zucchini. Men det går nog bra med vad som tänker jag. Trötta tomater, paprikor osv
Som vanligt använde jag min grönsakssvar, som jag har sett att Bagaren och Kocken har väldigt bra pris på just nu.
Grönsakspaj, glutenfri
Course Lunch, Middag
Servings 4
Ingredients
- 3 st Grönkål
- 1 st Gul lök
- 150 gram Champinjoner
- 2 st Zucchini, små
- 4 st Ägg
- 2 dl Grädde
- Salt, peppar
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 dl Riven ost
- 50 gram Feta ost
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader
- Hacka sedan alla grönsaker tunt och smörstek de så all vätska försvinner, strö över lite salt, peppar samt pressa ner en vitlöksklyfta
- Lägg lite feta ost i botten på en pajform och häll sedan grönsaksblandningen över feta osten.
- Vispa samman ägg och grädde till äggstanningen. Häll den sedan över hela grönsaksblandningen.
- Toppa med lite riven ost
- Grädda i ugnen ca 20-25 minuter beroende på ugn.
- Klart att servera med en stor tomatsallad med feta ost.