Getostfyllda minipaprikor och serranoskinka

Getostfyllda minipaprikor och serranoskinka

Getostfyllda minipaprikor är en snabb och enkel förrätt. De söta paprikorna funkar fint ihop med getosten och den lufttorkade skinkan. Vi kommer att vara 5 familjer som träffas nu till nyår och alla har blivit tilldelade en rätt att göra och vi fick äran att göra en förrätt.

Så då gäller det att testa lite olika förrätter och idag testade vi att göra Getostfyllda minipaprikor och serranoskinka. Avslutade med att ringla en god olivolja över allt, mums säger jag bara!

Jag äter som sagt vad inte bröd, men vill man så kan man rosta något surdegsbröd till som man ringlar olivolja på och flingsalt.

Getostfyllda minipaprikor och serranoskinka

Getostfyllda minipaprikor och serranoskinka

En snabb och enkel förrätt
Prep Time 5 minutes
Cook Time 3 minutes
Course Förrätt
Servings 8 personer

Equipment

  • Ugnssäker form
  • Skärbräda
  • Kniv

Ingredients
  

  • 16 st Minipaprikor
  • 200 feM färsk chèvreost
  • chilipepparpulver Strössla över färsk chevreost
  • olivolja att ringla över
  • 16 skivor serranoskinka
  • Ruccola om så önskas

Instructions
 

  • Börja med att sätt på ugnen på 250 grader
  • Halvera paprikorna på längden, ta bort kärnor och mellanväggar. Fyll halvorna med osten.
  • Gratinera paprikorna högt upp i ugnen cirka 8 minuter tills osten är varm. Pudra över lite chilipeppar.
  • Servera de nygräddade paprikorna med skinka, ruccola och olivolja.
    Jag grovhackade basilika och strösslade över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.