Fylld Köttfärslimpa

Fylld köttfärslimpa airfryer

Alltså, igår svängde jag ihop en köttfärslimpa som var helt magisk! Fylld med krämig mozzarella, smakrik salami och söta soltorkade tomater – rena drömmen. Och vet ni vad? Jag gjorde den i min airfryer! Snacka om succé. Jag serverade den med en len brun sås och smörstekt spetskål.

Och hör här, den var helt perfekt att värma på dagen efteråt på jobbet. Jag skulle nästan säga att den var ännu godare då. Ni bara måste testa!

Har du ingen airfryer? Ingen fara! Jag har faktiskt även det här receptet där jag gör köttfärslimpan i ugnen istället, och resultatet blir precis lika fantastiskt. Klicka här för att komma till det receptet. Så oavsett om du kör med airfryer eller ugn, lovar jag att den här köttfärslimpan kommer imponera!

Fylld Köttfärslimpa

Fylld Köttfärslimpa Airfryer

En köttfärslimpa som var helt magisk! Fylld med krämig mozzarella, smakrik salami och söta soltorkade tomater, rena drömmen. Och vet ni vad? Jag gjorde den i min airfryer! Snacka om succé.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Måltid Lunch, Middag
Portioner 4

Utrustning

  • Airfryer
  • Skål
  • Plastfolie
  • Skärbräda
  • Slev

Ingredienser
  

  • 1 kg Nötfärs
  • 1-2 st Mozzarella, hackad
  • 1 st Gullök, finhackad
  • 3 msk Kalvfond
  • 80 gram Salami, hackad
  • 5 st Soltorkade tomater, strimlade
  • Soja, en skvätt
  • Salt, peppar

Instruktioner
 

  • Ta fram en bunke och finriv den gula löken och därefter tillsätter du nötfärsen, en skvätt soja, salt och peppar. Blandar väl.
  • Ta fram en skärbräda så att du kan grovhacka mozzarellan, salamin och soltorkade tomaterna. 
  • Ta fram plastfolie och lägg en stor bit på din bänk eller skärbrädan.
  • Ta fram nötfärsen och platta ut nötfärsen på plastfoliet. En rektangel typ.
  • På mitten, längs med nötfärsen lägger du på fyllning av mozzarella, salami och soltorkade tomater. Se bilden
  • Därefter rullar du ihop nötfärsen med hjälp av plastfoliet. Tänk på att nypa ihop den på sidorna och ovanpå så att den håller ihop.
  • Beroende på hur din airfryer ser ut, kanske du behöver dela den som jag gjorde. Se bilden
  • Ställ in din airfryer på 175 grader och tiden 20-25 minuter. Kolla in efter halva tiden ungefär för att se hur fort det går.
  • Under tiden som köttfärslimpan är i airfryern gör du ordning en brunsås och kanske smörsteker blomkålsris eller annat önskat tillbehör.
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.