Fisksoppa med ajvar
29 mars 2017
För någon vecka sedan gjorde jag om ett recept sedan tidigare, original receptet innehåller kyckling men jag testade att byta ut kycklingen mot lax istället. Vilket fungerade kanon, supergott! Fisksoppa med ajvar.
Du hittar original receptet här.
Enl original receptet ska man även ha kokosmjölk till men det har jag bytt ut mot grädde. Har även upptäckt att gör man den ena dagen och äter den nästa dag blir det ännu godare 🙂
Fisksoppa med ajvar
Pernilla LantzSåå himla gott!
5 from 1 vote
Förberedelser 20 minuter minuter
Tillagningstid 20 minuter minuter
Total tid 40 minuter minuter
Måltid Middag
Kök Sverige
Portioner 4
Kalorier 1 kcal
Equipment
- Stor kastrull
Ingredienser
- 4 st laxbitar
- 200 gram champinjoner
- 1 gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 340 gram ajvar relish
- 2 dl grädde
- salt , peppar
- 250 gram körsbärstomater
- 70 gram färsk spenat
Instruktioner
- Skär laxen i mindre bitar.
- Skiva svampen, finhacka löken och vitlöken.
- Vispa ihop ajvar relish, salt och peppar i en kastrull.
- Lägg därefter ner lök, vitlök och svampen. Rör runt.
- Lägg även ner laxen.
- Sänk värmen och låt små puttra
- Dela körsbärstomaterna och lägg även ner de i kastrullen samt spenaten.
- Rör runt
- När du ser att laxen är genomkokt så är det klart att servera.
Keyword Fisksoppa
2 kommentarer
Sanna Nadj
Soppan var jätte goood! Blev en aning tjock konsistens, lite som en gryta. Men matig och mättande ? Kommer absolut bli en maträtt jag gör fler gånger.
Pernilla
Hej Sanna, vad roligt att höra! Tack 🙂