Fisksoppa
Hej, i söndags gjorde min älskade man en supergod fisksoppa till oss.
Han överraskade mig med den efter att jag kom hem från min träning. Jag hade nämligen testat ett nytt pass på gymmet, outdoor training. Kan säga att träningsvärken kom som ett brev på posten….. haha
Så det fick bli ett besök på gymmet under måndagkvällen för att mjuka upp kroppen.
Outdoor Training är träning utomhus, precis som det låter. En 20 fot container fullproppad med massa roliga träningsredskap för funktionell uteträning. Det är en kombination mellan styrka och kondition, man jobbade två och två. Så jag och Niklas körde skiten ur varandra…. hahaha
Man körde varannan gång, så skulle man göra 50 st djupa squat så delade man upp det mellan varandra, typ 10 – 10 -10 -10 -10. Helt slut blev man, helt underbart skönt!
Fisksoppa
Ingredients
- 2 bitar torsk , ca 200 gram
- 2 bitar lax , ca 200 gram
- 1 gul lök
- 1/2 Purjolök
- 2 Vitlöksklyftor
- 1 Broccoli
- 1/2 stor kålrabbi
- 3 dl gröna ärtor
- 2 dl vatten
- 2,5 dl vitt vin eller matlagningsvin
- 2 dl grädde
- 1/2 creme fraiche
- 2 msk färskost
- 2-3 msk tomatpure
- 3 msk fiskfond
- 2 msk hummerfond
- dill ,
- salt , peppar
- timjan
Instructions
- Börja med att hacka löken, purjolöken och pressa ner vitlöken.
- Stek den sedan i smör/kokosfett tills löken mjuknar.
- Dela broccolin grovt, inkl stammen och skiva kålrabbin och dela den.
- Koka den i lättsaltat vatten tills de mjuknar lätt.
- Häll av vattnet och låt ånga av.
- Häll ner vatten, grädde, vin, creme fraiche, färskost, fonden och tomatpuren i lökröran och låt koka upp.
- Sänk nu värmen till 1:an på spisen.
- Häll i broccolin, kålrabbi och de gröna ärtorna.
- Grovdela fisken i större bitar och lägg ner i soppan.
- Låt nu soppan stå och gotta till sig.
- Vår stod i ca 45 minuter
Vill man kan man även lägga i räkor precis innan man serverar soppan.
Vi hade även en bit kesobröd, recept har du här.