Köttfärssås med soltorkade tomater
Känns lite tomt nu när Tjejvasan är över, vad ska jag nu träna mot? Men så kom jag på att vi är 11 st från jobbet som ska springa/köra utmaningen Tough Viking. Helt galet – 8 km hinderbana – kommer jag fixa det?!?!
Så nu gäller det att träna upp mer styrka, uthållighet och mer löpning. För sedan i maj kommer jag att springa GöteborgsVarvet igen med min mosters sambo, Roland. Förra året sprang vi för första gången, startade långt bak i startfältet så nu hoppas vi på bättre resultat. Jag ska iallafall försöka slå förra årets tid 02:38.
Tidigare inlägg om GöteborgsVarvet som jag skrev hos Tidningen Matkärlek blogg.
Dagens middag igår blev Köttfärssås gjord i Crock-Pot. Det är ett recept från Birgitta Höglunds kokbok Långkok för LCHF och Paleo. Boken finns att köpa på Bokus, fast den är slut på svenska men finns på engelska. Länk till Bokus.
Köttfärssås
Ingredienser
- 600 g nötfärs
- 50 g varmrökt sidfläsk – jag hade bacon
- 8 st soltorkade tomater
- 2 gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 morot
- 1 ekologisk köttbuljongtärning + 2 dl vatten eller 2 dl kalvfond
- 1/2 dl tomatpuré
- 2 msk balsamvinäger
- 2 msk stött rosépeppar
- 1 msk oregano
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk worcestershiresås
- salt , peppar
Instruktioner
- Hacka löken, moroten, baconet och vitlöken, lägg ner i din crock-pot.
- Tillsätt alla kryddor och rör runt så att allt blandas upp.
- Snabb stek köttfärsen med lite smör i din stekpanna. Bara så att det får lite färg.
- Häll sedan ner köttfärsen i din crock-pot och rör runt så att allt blandas.
- Ställ sedan in din crock-pot på låg temp och 6-8 timmar.
Jag gjorde denna under natten, så när vi vaknade på morgonen var allt klart. Var bara att ställa in i kylskåpet. Sen kokade vi bönpasta till köttfärssåsen men det funkar kanon även med smörstekt strimlad vitkål eller egen gjord lchf-pasta.