Coleslaw med en twist

Coleslaw med en twist

När sommaren kommer är det bara en sak som gäller: svalkande, fräsch mat som får smaklökarna att dansa! 🎉 Jag har alltid en råkostsallad i kylen för de där heta dagarna när man bara vill ha något enkelt men gott. Men låt mig berätta om min nya sommarfavorit – en Coleslaw med en twist.

Den här gången tog jag det klassiska receptet och piffade upp det med en grön och krispig touch. Föreställ dig bitar av grönkål, frisk persilja och två salladslökar som ger en perfekt sting. Jag säger bara wow – det här är en smakupplevelse du inte vill missa! 🤩

Perfekt till grillen, picknicken eller som tillbehöret till din snabb lunch. Du kommer att gilla den, jag lovar! 😋

Coleslaw med grönkål

Coleslaw med grönkål

Förberedelser 10 minuter
Måltid Tillbehör
Portioner 4

Equipment

  • Skärbräda
  • Kniv
  • Bunke
  • Glasburk

Ingredienser
  

  • 400 gram Strimlad vitkål
  • 65 gram Grovhackad grönkål
  • 20 gram Grovhackad persilja
  • 2 st Salladslök, finhackad (inte förpackning utan två stycken)
  • Salt, pepper
  • 2-3 tsk Dijonsenap efter smak och tycke
  • 3-5 msk Majonnäs efter smak och tycke

Instruktioner
 

  • Börja med att strimla vitkålen ifall du inte köpt en färdig strimlad som finns i vissa butiker.
  • Häll upp i en bunke, skål så att du sedan kan blanda allt tillsammans.
  • Grovhacka både persilja och grönkål, lägg över i bunken eller skålen.
  • Ta fram två stycken salladslök (inte 2 förpackningar utan två stänger eller vad man säger). Finhacka dessa tunt och lägg över i bunken eller skålen du använder.
  • Ta fram dijonsenap och majonnäsen. Då alla tycker olika när det gäller dijon och majjo tycker jag att du börjar med 1 tsk dijonsenap och 1 msk majjo. Blanda samman, smaka av med salt och peppar. Öka på om du tycker att det behövs mer.
  • Jag använde mig utav en kaffesked och en vanlig matsked när jag gjorde Coleslaw. Så smaka av så fort du lägger till mer dijon och majjo så att det inte blir för mycket dijonsmak.
  • När allt är klart lägger du upp det i en glasburk eller serverar det tillsammans med fisk, kött eller något annat gott som du gjort till. Jag har ätit den både till fisk och hamburgare.
    Smaklig måltid!
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.