Carpaccio på bresaola med parmesan och rucola

Carpaccio på bresaola med parmesan och rucola

Det funkar superbra att använda bresaola istället för rått kött som på klassiskt vis. Toppas med pinjenötter, rucola och parmesanost. Vi kommer att vara 5 familjer som träffas nu till nyår och alla har blivit tilldelade en rätt att göra och vi fick äran att göra en förrätt.

Så då gäller det att testa lite olika förrätter och idag testade vi att göra Carpaccio på bresola med parmesan och rucola. Supergott måste jag säga!

Gillar du inte balsamvinäger funkar det klockrent att göra dressingen endast på olivolja.

Carpaccio på bresaola med parmesan och rucola

Carpaccio på bresaola med parmesan och rucola

Prep Time 10 minutes
Course Förrätt
Servings 8 personer

Equipment

  • Skärbräda
  • Skål
  • Visp
  • Osthyvel
  • Stekpanna

Ingredients
  

  • 50 gram Pinjenötter
  • 70 gram Rucola
  • 350 gram Bresola
  • 100 gram Parmesan

Dessing

  • 1 msk Balsamvinäger
  • 2 msk Olivolja
  • Salt, peppar

Instructions
 

  • Rosta pinjenötterna i en medelvarm panna. Passa noga så att de inte bränns.
  • Skölj och torka rucolan. Vispa ihop dressingen och blanda den med rucolan.
  • Lägg upp köttet på assietter. Toppa med salladen, strö över pinjenötter och hyvla över parmesanost. Droppa eventuellt på lite olivolja på köttet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.