Caprese med prosciutto

Caprese med prosciutto

Caprese är en klassisk italiensk förrätt med mozzarella, tomater, basilika och olivolja. Lufttorkad skinka passar också bra till. Vi kommer att vara 5 familjer som träffas nu till nyår och alla har blivit tilldelade en rätt att göra och vi fick äran att göra en förrätt.

Så då gäller det att testa lite olika förrätter och idag testade vi att göra Caprese med prosciutto, men tyvärr missade jag att mixa samman basilika och olivolja. Jag tror att den hade blivit ännu godare ifall man mixat den samman, så det blir att göra denna igen och rätt denna gång 🙂

Caprese med prosciutto

Caprese med prosciutto

Prep Time 10 minutes
Course Förrätt
Servings 8 personer

Equipment

  • Skärbräda
  • Stavmixer
  • Kniv

Ingredients
  

  • 12 st Tomater
  • 4 paket Mozzarella a 125g
  • 2 st Krukor med färsk basilika
  • 2 dl Olivolja
  • 16 skivor prosciutto eller parmaskinka
  • Salt, peppar

Instructions
 

  • Skiva tomat och mozzarella.
  • Hacka basilikabladen grovt och mixa med oljan som tillsätts lite efter hand. Späd ev med olja till lagom rinnig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  • Varva ost med tomater på fat. Ringla över basilikaoljan, krydda extra med salt och peppar.
  • Lägg upp skinkskivorna och servera genast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.