Broccoli & Ruccolasoppa med vitlök
1 oktober 2024
Härligt, nu snackar vi höstmys på riktigt! 🍂 När kylan kryper på finns det inget bättre än att värma sig med en mustig och smakrik soppa, eller hur?
Denna Broccoli & Ruccolasoppa med vitlök är inte bara enkel att slänga ihop, utan också full av näring och smak. Ruccolan ger en härligt pepprig ton, medan vitlöken sätter pricken över i. Och för att lyxa till det lite extra, servera med knapriga baconbitar – de ger den där underbara kontrasten mellan krämigt och krispigt.
Perfekt att bjuda familjen på en ruggig höstkväll eller varför inte till lunch efter en lång cykeltur på stigarna? 🍁🚴♀️
Ge dig själv en härlig smakupplevelse – den här soppan kommer garanterat värma både kropp och själ!
Broccoli & Ruccolasoppa med vitlök
Passar perfekt som förrätt eller en värmande soppa en höstkväll när mörkret faller på!
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 13 minutes mins
Course Lunch, Middag
Equipment
- Stekpanna
- Kastrull
- Skärbräda och kniv
Ingredients
- 2 st Gul lök
- 500 gram Broccoli
- 70 gram Ruccola
- 2 dl Vatten
- 2,5 dl Grädde
- 1 burk Créme Fraiche
- Salt, peppar
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Grönsaksfond
- 2 paket Bacon
Instructions
- Börja med att grovhacka den gula löken, vitlöken och broccolin.
- Smörstek den några minuter i stekpannan och därefter häller du ner Ruccolan och blandar runt. Låt allt blir lite mjukt.
- Häll över i kastrullen och tillsätt vatten, grönsaksfond som du låter koka upp lite.
- Häll sedan ner grädden och vänta en stund innan du lyfter av kastrullen från plattan och mixar soppan slätt. Häll även ner créme fraiche medans du mixar samman soppan slät.
- Smaka av med salt och peppar.
- Ställ tillbaka på plattan och sänk värmen till 1:an och undertiden den står där steker du bacon. Jag klipper alltid bacon till bitar för att den blir lättare att ha i soppan och äta.
- Smaklig måltid – vill du kan du även ringla olivolja över
Föregående