soppa

Broccoli- och Ruccolasoppa med knaperstekt bacon

Vinter och kallt ute, då sitter det fint med lite Broccoli- och Rucolasoppa med knaperstekt bacon.

Såå himla gott, helt enkelt och tog inte mer än max 30 minuter att göra ordning. Fick även tummen upp av Anders som tyckte den var väldigt god och matig, tyvärr vågade inte Vincent smaka. Orkar inte bråka om det, vill han så vill han annars får det vara. Det bästa med höst och vinter är att man kan äta soppa som värmer än enda in i själen, eller hur?

soppa

Broccoli- och Ruccolasoppa

Pernilla Lantz
Såå himla gott, perfekt som förrätt eller huvudrätt. Älskar verkligen denna soppa!
5 from 1 vote
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course Middag
Cuisine Sverige
Servings 4
Calories 1 kcal

Equipment

  • Stekpanna
  • Kastrull

Ingredients
  

  • 1 st Gul lök
  • 500 gram Broccoli
  • 70 gram Rucola
  • 5 dl Vatten
  • Salt, Peppar
  • 1 burk Créme fraiche
  • Några kvistar Basilika
  • 1 paket Bacon
  • Olivolja
  • Parmesanost

Instructions
 

  • Börja med att grovhacka löken och broccolin.
  • Smörstek de i en stekpanna några minuter, häll sedan ner rucolan så att den blir mjuk.
  • Häll över till en kastrull och tillsätt vatten och låt koka en stund.
  • Ta bort kastrullen från plattan och häll ner créme fraiche och mixa soppan slät med en stavmixer.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera tillsammans med lite olivolja som du ringlar ovanpå soppan och riv även ner lite parmesanost  och strössla lite bacon över.
Keyword Soppa

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.